Vejle Boldklub jagter oprykning til Superligaen

Der er vind i sejlene for fodboldflagskibet i Vejle Kommune, senest i søndags hev byens helte tre point hjem. Med en scoring af Kjartan Finnbogason i det 87. minut, tog Vejle sejren og dermed en nuværende førsteplads i 1. Division.

Af: Markus Hjelmager Sørensen 

Vejle Boldklub rykkede i sidste sæson ud af den bedste danske fodboldrække. De endte nederst i Superligaen og rykkede dermed direkte ned i 1. division. Nedrykningen resulterede i en trænerfyring, derfor var sæsonoptakten ifølge Vejlespilleren Tobias Mølgaard ekstra vigtig i år.

”Taget i betragtning af, at vi har fået ny træner, var sæsonopstarten ekstra vigtig, vi skulle lige forstå, hvordan han gerne vil spille fodbold og så var der også en stor udskiftning i truppen,” siger han.

Vejle Boldklub kom dårligt fra start i den nuværende sæson, de vandt kun en af de første fem kampe. Det skabte dog ikke uro eller store ændringer i Vejle Boldklub.

”Vi fortsatte egentlig i samme spor, fordi vi følte det var små ting, der gjorde vi ikke fik resultaterne,” fortæller Tobias Mølgaard. Kontinuiteten har båret frugt og Vejle har siden den dårlige start ikke tabt i de seneste syv kampe.

Vigtigt for byen

Det er ikke kun fodboldklubben og de mange fans der håber på et hurtigt retur til Superligaen. Borgmester Jens Ejner Christensen udtalte tidligere på måneden, i forbindelse med at Vejle overhalede Esbjerg som Danmarks femtestørste kommune, at han hellere ville have et superligahold end være den femtestørste kommune.

En eventuel oprykning vil ikke kun gavne Vejle Boldklub, men også Vejle by. Der vil som følge af større tilskuertal og mediedækning komme flere mennesker til byen. Tilskuergennemsnittet i 1. Division ligger på 1315 hvor det i Superligaen ligger på 6601 tilskuere til hver eneste kamp.