Triangle Razorbacks vinder Mermaid bowl og bliver danske mestre

Lørdag d. 05. oktober genvandt Vejles amerikanske fodboldhold Triangle Razorbacks Mermaid bowl, Danmarks pendant til den amerikanske superbowl, med en sejr på 20-14 over Copenhagen Towers.


Triangle Razorbacks Niko LeVahn Lester græder glædestårer efter sejren i Danmarks Mesterskabsfinale for seniorer i den bedste liga, National Ligaen, i Amerikansk fodbold, på Gladsaxe Stadion lørdag den 5. oktober 2019. (Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2019)

Af: Anders Fuglbjerg Bjerre

Triangle Razorbacks har for ottende gang vundet det danske mesterskab. I år blev Mermaid bowl vundet på bedst tænkelige måde ved at revanchere sidste års finale nederlag til Copenhagen Towers. Med sejren satte Razorbacks en stopper for to års dominans fra københavnerne, som inden kampen ellers ikke havde tabt en kamp siden april 2017.  

Festlig modtagelse af mestrene til den lille sportsgren

Amerikansk fodbold er i Danmark er ikke en specielt stor sportsgren med kun ca. 4000 udøvere fordelt på 80 klubber. Men på trods af den lave interesse for den danske liga, blev Razorbacks modtaget af en allé af pyroteknik, da de kom retur til byen efter at have sikret sig det danske mesterskab.

“At få sådan en velkomst var fantastisk. Jeg sad i bussen og halvsov, og da jeg kiggede ned af gaden og kun så romerlys. Det var sindssygt, det er den eneste måde, jeg kan beskrive det på,” siger Tyske Niko LeVahn Lester, som spiller wide-receiver og defensive back.

(se video af modtagelsen her)

MVP fra Vejle
Kåringen af sæsonens bedste spiller eller MVP (most valuable player) som det hedder i amerikansk fodbold, går også til Niko LeVahn Lester fra Triangle Razorbacks.

“Det var en stor ære. Det var en rigtig lang sæson, og jeg gik ind til finalen med en lyskenskade, så det betød utroligt meget for mig, specielt fordi jeg også sidste år følte, jeg blev lidt forbigået,” fortæller han

(Se videoen da Niko Lester bliver kåret til sæsonens MVP her)

Niko Lester er glad for den støtte de modtager i Vejle, men håber på større støtte til i fremtiden og arbejder også på det.

 “Jeg kom til Vejle og Danmark generelt for at hjælpe sporten med at vokse. Jeg deltager i en masse camps med unge spillere. Selv på min arbejdsplads har jeg fået folk til at se amerikansk fodbold” uddyber han.