Begrænset opbakning til øget overvågning

Et udspil fra regeringen med forslag om øget videoovervågning i det offentlige rum møder begrænset opbakning hos lokalpolitikere i Vejle. Det har byen ifølge dem ikke brug for.

Af Emilie Aaen Jess

Der er lunken opbakning fra lokalpolitikere i Vejle til regeringens nye udmelding om øget overvågning i det offentlige rum. Overvågningen er en del af regeringens nye sikkerhedspakke, som blev præsenteret tidligere i dag.

Mette Frederiksen udtalte tirsdag i et interview fra Berlingske, at regeringen ville lægge op til en ”massiv udvidelse af overvågning,” som en reaktion mod blandt andet eksplosioner i København og bandekriminalitet. En del af dette er et forslag om at udvide kommunernes adgang til at tv-overvåge det offentlige rum.


Regeringen ønsker at sidestille offentlige myndigheders adgang til at foretage udendørs videoovervågning med blandt andet detailbutikkers. Foto: Emilie Aaen Jess

Partifælle til regeringen og byrådspolitiker i Vejle Byråd Alex Vejby Nielsen mener ikke, at kommunen har brug for øget overvågning:

”Jeg er ikke vild med at sætte mange overvågningskameraer op. Grundlæggende synes jeg, at vi har det rigtige niveau lige nu,” udtaler han, men anerkender, at forslaget kan give mulighed for at sætte overvågningskameraer op, hvis det bliver aktuelt.

”Jeg synes ikke, at der er behov for ret meget mere overvågning, og det er jo heller ikke nødvendigvis det, regeringen lægger op til. Udspillet vil give mulighed for at sætte overvågning op, hvor der er behov for det,” siger han.

Hos Morten Kristensen, byrådsmedlem fra Socialistisk Folkeparti, er modstanden mere udtalt. Han er tilfreds med afbalanceringen af overvågningen i kommunen og ser ikke noget behov for øget overvågning.

”Jeg synes generelt ikke, at vi skal overvåges så meget, som der lægges op til. Vi skal have lov til at kunne færdes. Jeg er betænkelig ved, at vi skal overvåges endnu mere,” siger han.