Formand vil betale de ældre tilbage

Budgetforhandlingerne er i fuld gang, og der bliver blandt andet snakket tilbud om billigere buskort for de ældre i Vejle Kommune. Formanden for Seniorudvalget håber på en forlængelse af den nuværende prøveordning.

Siden januar 2019 har borgere over 65 år i Vejle Kommune kunne køre ubegrænset med bus i hele kommunen. Foto: Maria Strange Dahl

Af Frederikke Buchsti

Ved sidste års budgetforhandlinger blev der afsat 1,8 millioner kroner til en buskortsordning for borgere over 65 år i Vejle Kommune. I dag er der indledt nye forhandlinger i byrådet, og formanden for Seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen (O), håber fortsat på opbakning til tilbuddet:  

”Der har været stor interesse fra borgernes side, og siden årets begyndelse er der blevet købt mellem 1200 og 1500 buskort. Hvis den succesrate fortsætter, så er det Dansk Folkepartis ønske at forlænge ordningen”, siger han.

Kortet, som koster 400 kroner for et helt år, gør det muligt for byens ældre at hoppe på alle bybusser, lokale og regionale busser og køre ubegrænset rundt i hele kommunen. Formålet med ordningen er, at hjælpe de borgere, som ikke har så meget ud over deres folkepension at gøre godt med. Men ordningen er ikke bare et godt tilbud i Kenneth Fredslunds øjne. Han mener, at det er en del af en større tilbagebetaling:

”Det er dem (red. de ældre), som har knoklet for vores samfund, og det skal vi respektere. Den her ordning er en del af det løfte, som vi har givet vores ældre om en god folkepension”, siger han. 

Ældresagen håber også på forlængelse

Også formanden for Ældresagen i Vejle-Jelling, Jens Jørgen Siersbæk, støtter op om ordningen. Han har kun hørt om borgere, som er glade for ordningen, og det glæder ham:

”Jeg synes, det er et godt tilbud, og det kommer de ældre til stor gavn. De penge er godt givet ud”, siger han.