Vejles fodgængere udfordres i trafikken

Når man færdes til fods i Vejle, kan der for nogle være grund til irritation eller direkte utryghed. Flere borgere udtrykker utilfredshed over billisters uansvarlige færdsel i Vejle by.

Fodgængerne oplever utryghed forbundet med at krydse forgængerfelter. Foto: SofieMathiassen/Ritzau Scanpix

Af: Caroline Christensen

I Facebookgruppen ”Det sker i Vejle” udtrykkes det af flere borgere, at der er en form for utryghed forbundet med det at være fodgænger i Vejle. Der er i opslaget en stor mængde negativitet rettet mod byens billister. Ifølge tråden køres der råddent, og billisterne glemmer at holde ved fodgængerovergange. Noget som særligt er til fare for fodgængerne.

For høj fart efter myldretiden

En af de utilfredse er Michael Nørgaard, som bor i centrum af Vejle. Hans bekymring for fodgængernes sikkerhed mønter sig særligt på den kørsel, han oplever, når myldretiden er slut. For når den tætte trafik opløses, oplever han, at der køres for hurtigt i byens midte. 

Det er ifølge ham et problem for fodgængernes tryghed. Et problem som kommunen burde være med til at afhjælpe ved at lave foranstaltninger, som kan være med til at få billisterne til at sænke hastigheden. 

”Der er så få steder i Vejle, hvor man finder fartbump eller andre trafiknedsættende foranstaltninger, og der synes jeg, Vejle kommune svigter deres ansvar for at gøre folk trygge i trafikken,” siger han.

Ifølge Michael Nørgaard ville det nemlig hjælpe gevaldigt på fodgængernes trafiksikkerhed, hvis man kunne påtvinge billisterne at tage farten af. 

Problematik med fodgængerovergange

Camilla Mølgaard fra Anlæg og Infrastruktur i Vejle Kommune erkender, at der er en udfordring forbundet med at være fodgænger i Vejle. Hun er dog ikke bekendt med, at der skulle være for høj hastighed i midtbyen. I stedet ser hun fodgængernes største udfordring som værende at krydse fodgængerfelter. 

Billisterne kan blive utålmodige og kan have tendens til at køre ud, selvom der er fodgængere, der skal til at krydse fodgængerfeltet.

Derfor har kommunens tiltag har været målrettet fodgængerfelter for at sætte fokus på fortrinsretten for dem til fods. Særligt har de fodgængerfelter, hvor der har været mange uheld, været i fokus. Camilla Mølgaard forklarer, at det, de fra kommunens side primært kigger på, er at gøre disse fodgængerovergangene mere sikre.