Sønderbrogade udvikler sig stadig ikke

Sønderbrogade og posthusgrunden har stadig ikke udviklet sig, på trods af mange års debat. Nyt flertal i Vejle Byråd håber på en snarlig løsning, men har ingen konkret tidshorisont.

Den måske mest omtalte vej i Vejle, Sønderbrogade. Foto: Frederik Bo Vesterholm Thomsen

Af Frederik Bo Vesterholm Thomsen

Trafikomlægningen af Sønderbrogade og udviklingen af posthusgrunden er et emne, som har splittet byrådet i mange år, men ingen har en tidshorisont på løsningen af problematikken. Flertallet bakker nu op om at holde Sønderbrogade åben, på trods af at det ikke løser de trafikale problemer.

Flertallet må handle

Per Olesen fra Venstre, der sidder i Teknisk Udvalg i Vejle Byråd, ser posthusgrunden og den trafikale udfordring vedrørende Sønderbrogade som to adskilte sager, der dog hænger sammen. Han ser en lukning af Sønderbrogade, og omdannelsen af et firvejskryds til et T-kryds som noget, der ville kunne påvirke Vejle by positivt: 

”På den ene side har vi trafikfremkommeligheden, og på den anden side har vi posthusgrundene, der skal ske noget med. Der giver det jo mening, når man har sådant et projekt her, at posthusgrundene ikke bliver en ø for sig selv.” 

Per Olesen har ikke et bud på, hvornår man kan forvente, at der kommer en afslutning i sagen.

”Der er jo et flertal, der har valgt at gå imod den lokalplan, vi tidligere har vedtaget. Så det må jo være op til dem, hvordan og hvornår der skal ske noget.”

Vejle har tiden imod sig

Martin Sikær Kristensen (A), der også sidder i Teknisk Udvalg, ser gerne, at man laver en tredelt lokalplan for hele området omkring posthusgrunden. På den måde  løser man det trafikale problem, frem for at lukke Sønderbrogade af for trafik. Han mener ikke, at det løses ved at lave et T-kryds: 

”Jeg har helt fra starten gået ind for, at vi køber grundene som kommune, selvom det bliver dyrere end at flytte vejen. Så kan vi selv bestemme over dem. Jeg tror, noget af løsningen på trafikken ligger inde på grunden, men der er jeg ikke trafikkyndig nok,” siger han. 

Han ser ingen hurtig løsning på problematikken omkring projektet og frygter, at det trækker endnu mere i langdrag:

”Hvis man holder fast i den nuværende lokalplan, så sker der ikke noget på posthusgrunden de næste 10-12 år. Men det er bare mit postulat. Og det har Vejle som by ikke tid til at vente på.”